Întârziere despăgubiri de zbor de plătit, spune Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Hotărârea instanței susține din 2009 de guvernământ, care a fost contestată de un grup de companii aeriene, inclusiv British Airways si Easyjet.

Pasagerii vor putea să solicite despăgubiri între 250 de euro (324 dolari; RON 204) și la 600 de euro, în funcție de distanța de zbor.

Despăgubirea nu va fi datorate în "circumstanțe extraordinare".

Instanța nu a precizat ce ar putea fi cele, altele decât spunând aceste condiții au fost dincolo de controlul companiei aeriene.

Reglementărilor europene introduse în companii obliga 2004 să plătească despăgubiri pasagerilor de anulare anumite și întârzieri.

O hotărâre în continuare de către CEJ în 2009, a confirmat faptul că pasagerii întârziate ar trebui tratate ca în cazul în care zborurile lor au fost anulate, în cazul în care întârzierea a fost de mai mult de trei ore.

Înainte de aceasta, pasagerii au fost doar în măsură să pretindă pentru mese, băuturi răcoritoare, două apeluri telefonice gratuite și, pentru o întârziere peste noapte, cazare la hotel și transferuri la și de la hotel.

Cu toate acestea, unele companii aeriene au refuzat să se supună această hotărâre și un apel către un grup de companii și organizații de turism - BA, Easy Jet, TUI Travel si International Air Transport Association - a convins Curtea Română de mare pentru a retrimite la CEJ în august 2010

Go Back

Comment