Penguin si Random House Publishingin fuziune

Penguin si Random House, doua edituri importante, a declarat, luni ca intentioneaza sa combine operatiunile.Anuntul vine ca fuziunea editori lupta pentru a gasi profituri in era digitala.

Bertelsmann, compania Germania bazate pe mama a Random House, va detine 53% din noua aventura. Compania pinguin din Marea Britanie mama, Pearson, va controla restul de 47%.

În timp ce afacere necesita aprobarea de reglementare, editorii au declarat ca spera sa concureze fuziunii prin doua jumatate a anului 2013. Curent Random House CEO Markus Dohle va servi ca director executiv al noii companii. Pinguin CEO John Makinson va deveni președinte al consiliului de administratie.

Random House a raportat un profit operational de 259 milioane dolari anul trecut, in timp ce Penguin a raportat 179 milioane dolari.

Mutare vine ca retaileri digitale, cum ar fi Amazon (AMZN, Fortune 500) și Apple (AAPL, Fortune 500) exercita o presiune enorma asupra industriei de editare. Amazon nu produce doar de popular e-cititori, dar a lansat, de asemenea, amprenta de carte propriu, si este de lucru pentru a va înscrie autorilor. În iunie, Amazon a cumparat carti editorilor mici Avalon si backlist sau de 3.000 de titluri. Cartile Avalon încadreaza în principal în genurile dragoste, mister și de Vest.

Go Back

Comment